Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

«ΑΒΓ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο» - δωρεάν βιβλίο από την Υ.Α. του ΟΗΕ













Το βιβλίο «ΑΒΓ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο – Πρακτικές δραστηριότητες για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» είναι ένα φιλικό προς τον χρήστη εγχειρίδιο για την εκπαίδευση των ανθρώπινων δικαιωμάτων καλύπτοντας μια σειρά από βασικές αρχές ανθρώπινων δικαιωμάτων. Προσφέρει πρακτικές συμβουλές προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και άλλους εκπαιδευτές οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τη συναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και τη δράση ανάμεσα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Επίσης, διαθέτει προτάσεις για την ανάπτυξη σχετικών δραστηριοτήτων. Δεν έχει την πρόθεση να επιβαρύνει ένα ήδη υπερφορτωμένο σχολικό πρόγραμμα,αλλά ως βοήθημα να εντάξει την έννοια των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα μαθήματα που ήδη διδάσκονται στα σχολεία.

Πηγή: 

-----------------------------------------------------
Το βιβλίο «ΑΒΓ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο - Πρακτικές δραστηριότητες για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» αναφέρεται στη διαδικασία διδαχής και εκμάθησης της σπουδαιότητας της «αξιοπρέπειας και αξίας του ανθρώπου», στοιχείο που αποτελεί«το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο» (Διακήρυξη Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, προοίμιο).

Το βιβλίο είναι μετάφραση αντίστοιχου βιβλίου που εξέδωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στόχο έχει να προτείνει κάποιες πρακτικές δραστηριότητες για το πώς οι εκπαιδευτικοί προσχολικής, πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να εντάξουν ζητήματα που άπτονται των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πρόγραμμα σπουδών των τάξεων στις οποίες διδάσκουν.

Κατεβάστε το βιβλίο, από εδώ:.....>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου