Δημ. Σχ. Σταυρακίου Ιωαννίνων

Το 8/θ Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου είναι ένα περιφερειακό σχολείο του δήμου Ιωαννιτών και βρίσκεται στο Σταυράκι, ένα όμορφο προάστιο που απέχει 4 Km από το κέντρο της πόλης. Έχει 180 μαθητές και λειτουργεί ως 11/θέσιο, ολοήμερο σχολείο.

Οι κτιριακές του υποδομές είναι πολύ περιορισμένες όπως και οι βοηθητικές αίθουσες και ο αύλειος χώρος.
Παρόλα αυτά στο σχολείο μας υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια αρκετά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτισμού και τοπικής ιστορίας, προγράμματα eTwinning εθνικά και ευρωπαϊκά, ενώ έχουμε προχωρήσει σε πολλές διασχολικές συνεργασίες. Επίσης συνεργαζόμαστε με φορείς όπως το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τον δήμο Ιωαννιτών, το ΕΚΦΕ Ιωαννίνων, τον σύλλογο γονέων του σχολείου καθώς και με μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με εθελοντικές ομάδες και πολιτιστικούς συλλόγους.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία συνεχούς εξωστρέφειας και ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία ενώ στους πρωταρχικούς μας στόχους είναι η ανάπτυξη του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συμμετοχικής διαδικασίας και της ενεργούς πολιτειότητας.
Το σχολείο  μας  είναι ένα από τα 125  σχολεία  Α/θμιας  και  Β/θμιας εκπ/σης (6 νηπιαγωγεία, 41 δημοτικά και 78 γυμνάσια λύκεια) που επιλέχτηκαν πανελλαδικά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να συμμετέχουν στο Eυρωπαϊκό  πρόγραμμα: «Οpen Schools For Open Societies – ΟSOS» (Ένα Ανοιχτό Σχολείο  σε μια Ανοιχτή Κοινωνία). 
Επίσης έχει βραβευτεί με την ετικέτα «eTwinning schools» και συμπεριλαμβάνεται στους πρεσβευτές των 17 παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου