Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού 2019: Εθελοντής για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς

Η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού (IVD) αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να προωθήσουμε τον εθελοντισμό, να ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν τις εθελοντικές προσπάθειες και να αναγνωρίσουν εθελοντικές συνεισφορές στην επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.




Στην UNV, σημειώνουμε το άρθρο # IVD2019 με θέμα "Εθελοντής για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς", με έμφαση στο SDG 10 και την επιδίωξη της ισότητας - συμπεριλαμβανομένης της ένταξης - μέσω του εθελοντισμού.



Ο εθελοντισμός παρέχει ευκαιρίες στους ανθρώπους, ιδιαίτερα εκείνους που συχνά αποκλείονται, να επηρεάζουν συγκεκριμένα τη ζωή τους και να διαδραματίζουν εποικοδομητικό ρόλο στις κοινότητές τους, προσφέροντας εθελοντικά το χρόνο και τις δεξιότητές τους. Μέσω του εθελοντισμού, οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο βιώνουν συχνά ενισχυμένη αλληλεγγύη και ένταξη.


#volunteer4inclusion


International Volunteer Day 2019: Volunteer for an inclusive future




Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: 
Ο εθελοντισμός είναι ουσιαστικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι οι προσπάθειες Παγκόσμιας Βιώσιμης Ανάπτυξης θα ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους, θα εφαρμόζονται από όλους τους ανθρώπους και για όλους τους ανθρώπους.
Στη φετινή Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, ευχαριστώ όλους τους εθελοντές από όλο τον κόσμο που κάνουν τον κόσμο ένα μέρος πιο ανεκτικό και ανοιχτό σε όλους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου