Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

«Εκπαιδευτική βαλίτσα ΓΗ 2030» - Δράση από τα ΕΛ.ΠΕ. για τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Βασικός στόχος της δράσης είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και η δημιουργία πρεσβευτών (ambassadors) για τη διάχυση των Στόχων στο ευρύ κοινό.
Η εκπαιδευτική βαλίτσα ΓΗ 2030 φέρνει τους ΣΒΑ στο επίπεδο της καθημερινότητας των παιδιών. Αποτελεί διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τη διδακτέα ύλη, καθώς τα θέματα που πραγματεύεται έχουν σχετική θεματολογία.
Στοχεύει καταρχάς στη γνώση, στην ουσιαστική διαμόρφωση της ηθικής συνείδησης και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, προκειμένου να αναλάβουν ενεργό δράση. Αλληλοεπιδρώντας με έννοιες που συνδέονται με τους Στόχους, μπορούν να συμμετάσχουν σε διαφορετικές δράσεις και να εντοπίσουν τη δική τους ευθύνη, ώστε να συμβάλουν στο κοινό όραμα για τη ΓΗ του 2030.
Η εκπαιδευτική βαλίτσα ΓΗ 2030 είναι μια πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (UNRIC) και σε συνεργασία με την AMKE ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ. Η έρευνα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τους εκπαιδευτικού υλικού έγινε από την εικαστικό και αρχιτέκτονα Χαρά Μαραντίδου (mulo creative lab).

Κατεβάστε το «Γενικό έντυπο οδηγιών για τον εκπαιδευτικό», εδώ.....>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου