Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

5 Ιουνίου 2020-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Φέτος, η θεματική του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η προστασία της Βιοποικιλότητας.
Η βιοποικιλότητα, ή πιο απλά η ποικιλία όλων των οργανισμών που ζουν στον πλανήτη μας, μειώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως οι αλλαγές στη χρήση της γης, η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή.
H βιοποικιλότητα* μας παρέχει καθαρό αέρα, φρέσκο νερό, έδαφος καλής ποιότητας και επιτρέπει την επικονίαση των καλλιεργειών μας. Μας βοηθά να καταπολεμήσουμε και να προσαρμοστούμε στην κλιματική αλλαγή, αλλά και να μειώσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις των φυσικών κινδύνων. Η ποικιλομορφία της φύσης μας επιτρέπει, προς το παρόν, να αναπτυχθούμε.

Με αφορμή την ημέρα, η ΕΡΤ και η Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καλούν το κοινό να στείλει μία φωτογραφία ή βίντεο με θέμα τη Βιοποικιλότητα. Αφηγηθείτε μας μικρές ιστορίες πρασίνου του τόπου σας, για μοναδικά είδη φυτών και ζώων της περιοχής σας που χάθηκαν ή κινδυνεύουν ή είναι μοναδικά στη χλωρίδα / πανίδα της χώρας μας.

#ΣυμμΕΡΤέχουμε στέλνοντας τις δικές μας φωτογραφίες ή video με θέμα τη Βιοποικιλότητα
είτε με μήνυμα στην σελίδα Facebook της Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ https://www.facebook.com/csrert, είτε με email στο csr@ert.gr, είτε
αναρτήστε τις στα κοινωνικά σας δίκτυα με τα hashtags:

#ΠαγκόσμιαΗμέραΠεριβάλλοντος2020

#forNature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου