Κυριακή 10 Μαΐου 2020

“Τα παιδία παίζει” με τους στόχους και… μανθάνειν ΚΑΙ στην περίοδο του κορωνοϊού!!!


Με αφορμή το επιτραπέζιο παιχνίδι: «ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ!» σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας παιχνίδια με άξονα τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. 


Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε και η ανάγκη να περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας στα διαλείμματα, όταν ο καιρός ήταν βροχερός (και στα Γιάννενα βρέχει πολύ συχνά!) και ήμασταν αναγκασμένοι να μένουμε μέσα στην αίθουσα.

Τα παιχνίδια αυτά χρησιμοποιήσαμε για να γεμίσουμε δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο μας ΚΑΙ στην περίοδο του κορωνοϊού!!!


Φτιάξαμε έτσι δύο επιτραπέζια παιχνίδια ( πορεία με στόχους και γκρινιάρης) και ένα παιχνίδι μνήμης με κάρτες που απεικονίζουν τους 17 στόχους με τα οποία παίζαμε στα διαλείμματα.

Επίσης δημιουργήσαμε και φύλλα ζωγραφικής (μπαλόνια και χαρταετούς που θα μεταφέρουν παντού το μήνυμα των 17 στόχων) καθώς και αναπτύγματα κύβων (τα χρησιμοποιήσαμε και ως στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας), βραχιολάκια με τους στόχους, καπέλα και βιβλιαράκια fanzine.

Όλα τα παιχνίδια μπορείτε να τα κατεβάσετε επιλέγοντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο και να περάσετε κι εσείς ευχάριστα διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας για τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ

Γκρινιάρης (επιτραπέζιο):

Πορεία με στόχους (επιτραπέζιο):


Χαρταετοί/στόχοι (στείλε το μήνυμα) - ζωγραφική:                                                         https://drive.google.com/drive/folders/1fXofexl-iN_tpS15JbCSjfW-nTtjsHLM?usp=sharing


Αναπτύγματα κύβων με τους στόχους: https://drive.google.com/drive/folders/1VB_BTa_FWNrRkb1cCGI7XURA4qdBJ8ns?usp=sharing

Βραχιολάκια με τους στόχους: https://drive.google.com/file/d/1bjnkd7tDIz32EYgx5NSmOJvpVIbZvbnI/view?usp=sharing

Βιβλιαράκι fanzine με στόχους:

Το δικό μου όνειρο είναι…

Μπαλόνια με τους στόχους (για ζωγραφική):





Οι 17 στόχοι σε βιβλιαράκι (κατασκευή)







Κατεβάστε τα δύο αρχεία pdf (Β1 / Β2) και τυπώστε τα μπρος - πίσω σε χαρτί Α4. Ζωγραφίστε τους στόχους και γράψτε το όνομά σας στο εξώφυλλο. Στη συνέχεια κόψτε στις διακεκομμένες γραμμές και διπλώστε. Το βιβλιαράκι σας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!!!

Και σε μια διαφορετική εκδοχή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου