Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

«Νοιάζομαι και Δρω» για τον συνάνθρωπο! Τα σχολεία προωθούν την εθελοντική αιμοδοσία!



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το αίμα ΔΕΝ πουλιέται, ΔΕΝ αγοράζεται, ΔΕΝ παρασκευάζεται.»

Μην το αναβάλλεις. Γίνε σήμερα εθελοντής αιμοδότης και δότης μυελού των οστών.

Μπορεί η ζωή ενός ασθενή να βρίσκεται στα χέρια σου!


Οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντών Αιμοδοτών Ιωαννίνων,  σε συνεργασία με τα σχολεία του εγκεκριμένου από το ΙΕΠ Δικτύου για τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα «Νοιάζομαι και Δρω», τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου και τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των δύο Νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων, θα οργανώσουν μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών, η οποία θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα της σχολικής χρονιάς 2019-2020, από την 14η Μαΐου έως και την 14η Ιουνίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Το εγχείρημα θα περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικές δράσεις, γκράφιτι σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, διαγωνισμό αφίσας και ζωγραφικής, παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού, συμμετοχή στην  Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, ανοιχτές αιμοληψίες καθώς και ταυτοποίηση δοτών μυελού των οστών.

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του μεγάλου μας εγχειρήματος με τίτλο: «Νοιάζομαι και Δρω» για τον συνάνθρωπο!



Επισημαίνεται ότι η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι ένας θεσμός των Εθελοντών Αιμοδοτών και γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Συμμετέχουν σ’ αυτήν, μαζί με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, φορείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10.30 από το Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου θα μοιραστεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες ενημερωτικό υλικό για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κύριοι σκοποί της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, η συλλογή και η προσφορά αίματος στον άγνωστο συνάνθρωπό μας με τελικό στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.


Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

•   τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
• τους νέους και τις νέες της πόλης μας να πάρουν ενεργά μέρος στη 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.  
  όσες και όσους θέλουν να αιμοδοτήσουν ή να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών, να προσέλθουν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου, δίπλα από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
• τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στην περιφέρεια Ηπείρου, την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

------------------------------------------------------------------




Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή
της 17ης Λαμπαδηδρομίας για την Εθελοντική Αιμοδοσία:

Την Περιφέρεια Ηπείρου
Τον Δήμο Ιωαννιτών
Την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου
Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Την Τροχαία Ιωαννίνων
Τη μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Π.Ν.Ι. (Δουρούτης)
Τη μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ι. (Χατζηκώστα)
Τους εθελοντές αιμοδότες

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
καθώς και τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς
που συμμετέχουν  στην εκδήλωση:

Νηπιαγωγείο Περάματος
7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
Δημοτικό Σχολείο Πεδινής Ιωαννίνων
Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων
3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Γυμνάσιο Ελεούσας
Μουσικό Γυμνάσιο
9ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
Λύκειο Ελεούσας
2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων
2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου